måndag 9 april 2012

Mandeltårta

Tårtbotten:
  • 2 dl mandel
  • 1/2 dl socker
  • 4 äggvitor (släng inte gulorna, de behövs till krämen!)
Kräm:
  • 1/2 dl grädde
  • 1 msk socker
  • 4 äggulor
  • 2 tsk potatismjöl
  • 50 gram smör
Garnering:
  • Flagad mandel och röda vinbär
Skålla och mal mandeln och blanda tillsammans med sockret. Vispa upp äggvitorna hårt och vänd ner. Häll smeten i en rund, smord form med löstagbar kant och grädda i 15-20 minuter i 175 grader. Blanda under tiden alla ingredienserna till krämen i en kastrull (lägg eventuellt till en valfri smaksättning) och vispa kraftigt medan den sjuder. När krämen tjocknat – ta av från värmen och sätt ner kastrullen i en skål med kallt vatten. Fortsätt att vispa tills den kallnat. Bred krämen över bottnen och garnera med flagad mandel och röda bär.

Källa: http://sotasaker.com/glutenfri-tarta/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar