Kokoskakor
Kokoskakor
Tid: 30 minuter, varav 12 minuter i ugnen
ca 35 st
Ingredienser:
- 50 g mjölkfritt smör
- 2 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 200 g (5-6 dl) kokosflingor
Gör så här:
Låt smöret bli rumsvarmt. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt smör och kokosflingor och rör snabbt till en jämn smet (gärna med elvisp).
Låt smeten stå 10-15 minuter så att kokosflingorna suger upp en del vätska och smeten blir fastare.
Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 12 minuter. (Även i varmluftsugn 175°C.)
Låt smeten stå 10-15 minuter så att kokosflingorna suger upp en del vätska och smeten blir fastare.
Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 12 minuter. (Även i varmluftsugn 175°C.)
Klicka ut smeten som kokostoppar på en plåt med bakplåtspapper.
Variationstips:
Riv gärna ner citronskal i smeten. När kakorna är klara och svalnat, doppa botten och en liten bit upp i smält mjölkfri choklad!Hållbarhet och förvaring:
Kakorna går bra att frysa.Källa: http://www.recepten.se/recept/kokoskakor.html
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar