måndag 9 april 2012

Kokoskakor

KokoskakorKokoskakor
Dessa klassiska och goda kakor gör du snabbt och lätt som en plätt!
TimglasTid: 30 minuter, varav 12 minuter i ugnen
Portionerca 35 st

Ingredienser:

Gör så här:

Låt smöret bli rumsvarmt. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt smör och kokosflingor och rör snabbt till en jämn smet (gärna med elvisp).
Låt smeten stå 10-15 minuter så att kokosflingorna suger upp en del vätska och smeten blir fastare.
Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 12 minuter. (Även i varmluftsugn 175°C.)
 
kokoskakor innan gräddningKlicka ut smeten som kokostoppar på en plåt med bakplåtspapper.

Variationstips:

Riv gärna ner citronskal i smeten. När kakorna är klara och svalnat, doppa botten och en liten bit upp i smält mjölkfri choklad!

Hållbarhet och förvaring:

Kakorna går bra att frysa.


Källa: http://www.recepten.se/recept/kokoskakor.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar