Glutenfri kladdkaka
För 8-10 personer.
Enkel kladdkaka som är glutenfri utan en massa krångliga mjölsorter.
Ingredienser
75 g mjölkfritt smör3 ägg
2 dl socker
3/4 dl kakao
1 ½ dl (110g) potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl havremjölk
Till formen:
mjölkfritt Smör
Kokosflingor
Gör så här
Smöra formen och klä den med kokosflingorna. sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret. Rör ihop ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke.
Blanda ner de torra ingredienserna i äggblandningen. Tillsätt det smälta smöret och mjölken.
Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
Smält smöret. Rör ihop ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke.
Blanda ner de torra ingredienserna i äggblandningen. Tillsätt det smälta smöret och mjölken.
Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar