måndag 9 april 2012

Glutenfri kladdkaka

För 8-10 personer.

Enkel kladdkaka som är glutenfri utan en massa krångliga mjölsorter.

Ingredienser

75 g mjölkfritt smör
3 ägg
2 dl socker
3/4 dl kakao
1 ½ dl (110g) potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl havremjölk

Till formen:
mjölkfritt Smör
Kokosflingor

 

Gör så här

Smöra formen och klä den med kokosflingorna. sätt ugnen på 175 grader

Smält smöret. Rör ihop ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke.

Blanda ner de torra ingredienserna i äggblandningen. Tillsätt det smälta smöret och mjölken.

Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar