måndag 9 april 2012

Glutenfri Chokladrulltårta

Det här behövs:
3st ägg
1 ½ dl socker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Fyllning:
100g mjölkfritt smör
1 ½ dl florsocker
2st äggulor
2 tsk vaniljsocker

Gör såhär:
Vispa äg och socker pösigt och vitt. blanda potatismjöl, kakao och bakpulver och rör försiktigt ner det i äggsmeten. Häll smeten på smörpapper eller smörat bakplåtspapper i en långpanna.
Grädda kakan i 250 C i ca 5 minuter. ta ut kakan, sockra och stjälp upp den och låt den svalna. rör udner tiden rumsvarmt smör med florsocker, äggula och vaniljsocker till en porös och lätt smörkräm. bred den över den kalla kakan och rulla ihop rulltårtan. skär upp den i lämpliga bitar och förvara den hellst i kylskåpet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar