måndag 9 april 2012

Glutenfri tårta

För 12-14 personer.

Lätt att göra, och god.

Glutenfri tårta
 

Ingredienser

3 ägg
1,5 dl socker
1 dl potatismjöl
0,5 dl glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl mandlar

Fyllning:
4 dl mjölkfri vaniljsås
4 dl hallon
4 msk lime
3 mosade bananer

Garnering:
Mjölkfri vispad Grädde
Bär

Gör så här

Tårtbotten: Vispa ägg och socker pösigt, mal mandeln, rör ner alla torra ingredienser. Häll smeten i en bakplåtsklädd långpanna. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 min på 250 grader.

Lägg upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Gör två tårtbottnar. Blanda ihop fyllningen och lägg den mellan bottnarna. Vispa grädde och täck tårtan garnara med tex lingon och blåbär.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar