Glutenfri tårta
För 12-14 personer.
Lätt att göra, och god.
Ingredienser
3 ägg1,5 dl socker
1 dl potatismjöl
0,5 dl glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl mandlar
Fyllning:
4 dl mjölkfri vaniljsås
4 dl hallon
4 msk lime
3 mosade bananer
Garnering:
Mjölkfri vispad Grädde
Bär
Gör så här
Tårtbotten: Vispa ägg och socker pösigt, mal mandeln, rör ner alla torra ingredienser. Häll smeten i en bakplåtsklädd långpanna. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 min på 250 grader.
Lägg upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Gör två tårtbottnar. Blanda ihop fyllningen och lägg den mellan bottnarna. Vispa grädde och täck tårtan garnara med tex lingon och blåbär.
Lägg upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Gör två tårtbottnar. Blanda ihop fyllningen och lägg den mellan bottnarna. Vispa grädde och täck tårtan garnara med tex lingon och blåbär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar