tisdag 3 december 2013

Ratatouille




Ingredienser:
  • 1 röd lök (gul går lika bra)
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 stor Aubergine, dela i ca 1×1 cm stora bitar
  • 1 Zucchini, dela i ca 2×2 cm stora bitar
  • 1-2 röda paprikor, grovt hackad
  • 1 fänkål, finhackad
  • 3 stjälkar selleri, dela i två på längden och skiva
  • 2-3 dl mangoldstjälkar (kan uteslutas – jag hade redan förvällda hemma)
  • 3 tomater
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 hackad röd chili eller chilipulver och cayennepeppar
  • Salt (gärna örtsalt) & Peppar
  • Finhackad persilja
Gör så här:
Hacka löken och fräs tillsammans med den pressade vitlöken i en kastrull med olja.
Häll i auberginen och zucchinin och låt fräsa med en stund.
Tillsätt övriga ingredienser och låt koka i ca 30-45 minuter.
Rör om då och då och smaka av med salt och peppar.
(man kan lägga till kokta röda linser i receptet för att höja protein innehållet)
Servera med pasta, potatis eller quinoa.
Strö över finhackad persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar