tisdag 3 december 2013

Amerikanska pannkakor

Receptet räcker till två-tre personer, ca 8 pannkakor
Torra ingredienser:
1 dl rismjöl
1 dl bovetemjöl
2 tsk bakpulver
ca 1 krm salt
Blöta ingredienser:
1 msk Lönnsirap (man kan använda dadelsirap eller vanlig sirap)
1 msk pressad citron
2,5 dl vätska i form av kokosmjölksvatten (det som är under ”kokosfettet” i kokomjölksburken)
ev. vanligt vatten för att fylla upp om kokosvattnet är mindre än 2,5 dl
Gör så här:
(Ställ ev. in burken med kokosmjölk i kylen över natten för att vara säker på att grädden och vattnet separerar)
- Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål.
- Öppna burken med kokosmjölk och skopa ur det tjocka ”kokosgrädde”-lagret* på toppen och lägg det vid sidan om i en skål (kan sedan användas som grädde).
- Kokosvattnet som är kvar i burken blandar du ev med vatten tills du har 2,5 dl vätska och blandar ihop med lönnsirap och citronjuice.
- Rör försiktigt ihop med de torra ingredienserna (mixa inte för mycket, bara så att alla klumpar går sönder).
- Stek pannkakor på medelhög värme. Om man har en bra non-stick-panna går det bra att steka utan fett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar