onsdag 4 december 2013

Indisk curry quinoa


Ingredienser
  • 2dl quinoa (avsköljda med kokande vatten)
  • 1 burk (400ml) kokosmjölk
  • 1 burk(400ml) krissade tomater
  • 3 tsk curry 
  • 2 tsk ketchup/tomatpure
  • 2 tsk vegetabilsk olja
  • 1 stor gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 hackad morot
  • 1 burk (400g) avsköljda kikärtor
  • 2 nävar färsk spenat eller grönkål
  • ½ tsk chilipulver
  • salt och peppar
  • färsk koriander
Instruktioner
  1. Blanda quinoa, kokosmjölk, tomaterna, curry, och ketchup i en stekpanna. koka upp. dra ner värmen, lägg på ett lock. puttra tills quinoan är kokt. ca 15 min 
  2. Medans quinoan kokar så hackar och steker du löken och vitlöken. 
  3. Lägg i morötterna i lökfräset och stek några minuter. 
  4. Lägg i kikärtorna i lökfräset och stek i några minuter.
  5. Lägg i spenaten i ca 1 minut.
  6. Blanda ner grösnaksfräset i quinoan, krydda m salt, peppar och chili. strö över korander innan serveringen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar