söndag 17 juni 2012

Havreplättar med banan
Havreplättar med banan


  • Svårighetsgrad: Medel
  • Tillagningstid: Under 30 min
  • Portioner: ca 20 plättar
Gyllene, fluffiga plättar som blir glutenfria om du använder ren havre. Mosad banan ger smak och gör dem saftiga. Kardemumma och kanel blir pricken över i.

Ingredienser

Gör så här


  1. Mixa havregryn med stavmixer till ett »mjöl«.
  2. Tillsätt bakpulver, malen kardemumma, kanel och salt.
  3. Mosa bananer och lägg i en skål.
  4. Blanda med ägg, olja och flytande honung. Tillsätt mjölblandningen. Rör snabbt ihop. Låt stå ca 10 minuter.
  5. Stek plättar av smeten. Servera med valfria frukter eller bär och gärna lönnsirap.
Källa: http://www.ica.se/Recept/havreplattar-med-banan-715245/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar